Duo van chocolademousse
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Duo van chocolademousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Smelt de witte chocolade met de room au bain-marie.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf. Strooi er de bloemsuiker bij en blijf stevig kloppen tot de eiwitsneeuw glanst. Spatel luchtig door de afgekoelde gesmolten chocolade. Verdeel over hoge glazen.

  3. 3

    Smelt de fondantchocolade met de boter. Splits de eieren. Doe de eidooiers een na een bij de gesmolten chocolade en roertelkens tot een glad mengsel.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf met de suiker. Klop de room stijf. Spatel eerst het eiwitschuim en dan de slagroom door hetchocolademengsel. Schep bij de witte chocolademousse in de glazen.

  5. 5

    Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Smelt de witte chocolade met de room au bain-marie.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf. Strooi er de bloemsuiker bij en blijf stevig kloppen tot de eiwitsneeuw glanst. Spatel luchtig door de afgekoelde gesmolten chocolade. Verdeel over hoge glazen.

  3. 3

    Smelt de fondantchocolade met de boter. Splits de eieren. Doe de eidooiers een na een bij de gesmolten chocolade en roertelkens tot een glad mengsel.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf met de suiker. Klop de room stijf. Spatel eerst het eiwitschuim en dan de slagroom door hetchocolademengsel. Schep bij de witte chocolademousse in de glazen.

  5. 5

    Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.