Recept

Duo van chocolademousse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Smelt de witte chocolade met de room au bain-marie.

  2. 2

    Klop de eiwitten stijf. Strooi er de bloemsuiker bij en blijf stevig kloppen tot de eiwitsneeuw glanst. Spatel luchtig door de afgekoelde gesmolten chocolade. Verdeel over hoge glazen.

  3. 3

    Smelt de fondantchocolade met de boter. Splits de eieren. Doe de eidooiers een na een bij de gesmolten chocolade en roertelkens tot een glad mengsel.

  4. 4

    Klop de eiwitten stijf met de suiker. Klop de room stijf. Spatel eerst het eiwitschuim en dan de slagroom door hetchocolademengsel. Schep bij de witte chocolademousse in de glazen.

  5. 5

    Laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Duo van chocolademousse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!