Recept

Mignonettes met amandelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met gefrituurde aardappelbolletjes

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150° C. Schraap de worteltjes, maar laat ze heel: er mag zelfs nog een plukje groen aan zitten.

  2. 2

    Doe de wortelen in een pannetje samen met een kopje water, een nootje boter, een mespunt suiker en een snuifje zout. Laat ze 5 minuten zacht koken.

  3. 3

    Bestrijk de mignonettes met olie. Kruid ze met peper en zout en wentel ze door de amandelschilfers. Laat ze 1 minuut aan elke kant kleuren in (niet al te hete) olie. Zet ze nog 5 tot 7 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Blus het braadvocht van de pan met vleesfond en de wijn. Laat 2 minuten stevig doorkoken. Werk de saus, van het vuur af, op met koude boter.

  5. 5

    Verdeel het vlees en de groenten over de voorverwarmde borden. Lepel er wat hete saus bij en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Mignonettes met amandelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!