Linzensoep met scampi’s
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Linzensoep met scampi’s

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Week de linzen minstens 2 uur in koud water.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten. Maak de paprika schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in reepjes. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Schil de asperges, snij de punten van de stengels en hou ze apart. Snij de stengels in stukjes van 5 cm.

  3. 3

    Giet de geweekte linzen af en spoel ze na met koud water.

  4. 4

    Fruit de sjalot glazig in 1 eetlepel olijfolie. Voeg er de linzen aan toe. Giet er de bouillon bij en laat afgedekt 6 minuten koken.

  5. 5

    Roerbak de paprika met de worteltjes en de aspergestengels 2 minuten in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep ze met de aspergepunten bij de bouillon. Laat afgedekt nog 5 minuten sudderen.

  6. 6

    Kruid de scampi’s met peper en zout. Bak ze op hoog vuur 2 minuten in de rest van de olijfolie. Schep ze bij de soep. Werk af met een takje peterselie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Week de linzen minstens 2 uur in koud water.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalotten. Maak de paprika schoon, verwijder zaadjes en zaadlijsten en snij het vruchtvlees in reepjes. Schil de wortelen en snij ze in plakjes. Schil de asperges, snij de punten van de stengels en hou ze apart. Snij de stengels in stukjes van 5 cm.

  3. 3

    Giet de geweekte linzen af en spoel ze na met koud water.

  4. 4

    Fruit de sjalot glazig in 1 eetlepel olijfolie. Voeg er de linzen aan toe. Giet er de bouillon bij en laat afgedekt 6 minuten koken.

  5. 5

    Roerbak de paprika met de worteltjes en de aspergestengels 2 minuten in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout. Schep ze met de aspergepunten bij de bouillon. Laat afgedekt nog 5 minuten sudderen.

  6. 6

    Kruid de scampi’s met peper en zout. Bak ze op hoog vuur 2 minuten in de rest van de olijfolie. Schep ze bij de soep. Werk af met een takje peterselie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.