Wortelcake met mandarijn en chocoladeglazuur
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Wortelcake met mandarijn en chocoladeglazuur

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Pel de mandarijnen en hak ze fijn. Klop de eidooiers luchtig met de suiker. Meng er de wortelen, fijngehakte mandarijnen, het sinaasappelsap, de bloem en kaneel door.

  3. 3

    Klop apart de eiwitten stijf en spatel ze door het wortelmengsel. Beboter een taartvorm en schenk het geheel erin.

  4. 4

    Zet de taart 45 minuten in de oven. Laat nadien afkoelen.

  5. 5

    Laat de chocolade au bain-marie smelten en roer er de poedersuiker door. Bestrijk er de worteltaart mee. Laat het glazuur in 30 minuten afkoelen en hard worden. Werk af met wat geraspte wortel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Pel de mandarijnen en hak ze fijn. Klop de eidooiers luchtig met de suiker. Meng er de wortelen, fijngehakte mandarijnen, het sinaasappelsap, de bloem en kaneel door.

  3. 3

    Klop apart de eiwitten stijf en spatel ze door het wortelmengsel. Beboter een taartvorm en schenk het geheel erin.

  4. 4

    Zet de taart 45 minuten in de oven. Laat nadien afkoelen.

  5. 5

    Laat de chocolade au bain-marie smelten en roer er de poedersuiker door. Bestrijk er de worteltaart mee. Laat het glazuur in 30 minuten afkoelen en hard worden. Werk af met wat geraspte wortel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.