Auberginetaart
bereiding
-
1
Spoel de aubergines en snij ze in de lengte in dikke plakken. Bak ze in olijfolie en laat uitlekken. Kruid met peper en zout.
-
2
Spoel de tomaten. Snij ze in dunne plakjes.
-
3
Pel de uien en snij ze in fijne ringen. Fruit ze glazig in olie. Strooi er de tijm bij en kruid met peper en zout.
-
4
Spoel de kikkererwten onder koud water. Laat goed uitlekken. Pureer de helft met citroensap, sesampasta, 2 eetlepels olijfolie en wat cayennepeper tot een smeuïge pasta. Meng met de rest van de kikkererwten.
-
5
Verwarm de oven voor op 180°C.
-
6
Wrijf een ovenschaal in met een doorgesneden knoflookteentje en wat olijfolie. Leg de helft van de aubergineplakken op de bodem, met daarop ui, tomaten en de kikkererwtencrème. Dek af met tomaten, ui en de rest van de aubergineplakken.
-
7
Zet 20 minuten in het midden van de oven en serveer meteen.