Recept

Witloofstoemp met rosbief

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Breng ze aan de kook in een pan water. Spoel het witloof, verwijder de harde kern en snij het in fijne reepjes. Borstel de oesterzwammen droog schoon en snij ze eveneens in reepjes. Spoel en droog de rucola, hak de blaadjes grof.

  2. 2

    Roerbak het witloof kort in een flinke noot boter. Kruid het met peper en zout, strooi er de suiker bij. Laat even karamelliseren.

  3. 3

    Verhit in een andere pan wat boter, op een hoog vuur, en bak er de oesterzwammen kort in aan. Kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Snij het vlees in reepjes en doe het bij de oesterzwammen. Laat kort doorwarmen.

  5. 5

    Giet de gare aardappelen af, doe er de warme melk bij en pureer. Kruid met een beetje nootmuskaat.

  6. 6

    Vermeng de aardappelstoemp met het witloof, de rucola en de oesterzwammen en het vlees.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloofstoemp met rosbief

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!