Gestoomde zeebarbeel met gember
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gestoomde zeebarbeel met gember

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak de bladeren van de paksoi los en verwijder het harde stronkje onderaan. Spoel in ruim water en droog ze in de slazwierder.

  2. 2

    Snij zowel het groen als het wit van de lente-uitjes in grove schuine stukken. Stoof ze kort aan in 1 eetlepel olie.

  3. 3

    Spoel de chilipeper en verwijder de zaadjes. Snij hem in ringetjes.

  4. 4

    Schil de gemberwortel en snij in dunne staafjes. Vermeng met de chilipeper en met de rest van de olie.

  5. 5

    Leg een vel bakpapier in 4 kleine stoommandjes. Leg in ieder mandje enkele paksoibladeren. Kruid de vis met peper en zout en leg hem op de paksoi. Schep er de gestoofde lente-ui op en lepel er de kruidenolie bij.

  6. 6

    Laat 10 minuten stomen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak de bladeren van de paksoi los en verwijder het harde stronkje onderaan. Spoel in ruim water en droog ze in de slazwierder.

  2. 2

    Snij zowel het groen als het wit van de lente-uitjes in grove schuine stukken. Stoof ze kort aan in 1 eetlepel olie.

  3. 3

    Spoel de chilipeper en verwijder de zaadjes. Snij hem in ringetjes.

  4. 4

    Schil de gemberwortel en snij in dunne staafjes. Vermeng met de chilipeper en met de rest van de olie.

  5. 5

    Leg een vel bakpapier in 4 kleine stoommandjes. Leg in ieder mandje enkele paksoibladeren. Kruid de vis met peper en zout en leg hem op de paksoi. Schep er de gestoofde lente-ui op en lepel er de kruidenolie bij.

  6. 6

    Laat 10 minuten stomen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.