Kaastaart met witte chocolade
bereiding
-
1
Leg een groot vel plasticfolie in de springvorm.
-
2
Maal de speculaas fijn in de blender. Meng met de gesmolten boter. Schep op de bodem van de taartvorm en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.
-
3
Breek de chocolade in stukjes. Verwarm de melk en doe er de chocolade bij. Roer tot hij is opgelost.
-
4
Laat de gelatine weken in lauw water.
-
5
Klop de roomkaas op met de suiker. Voeg er de room aan toe en klop nog 1 minuut stevig op. Doe er het chocolademengsel bij en blijf intussen verder opkloppen.
-
6
Verwarm het sinaasappelsap en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Laat even afkoelen. Meng met het kaasmengsel, blijf opkloppen.
-
7
Schep de kaasmousse op de koekjesbodem. Dek af en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Ontvorm, werk af met de witte chocoladekrullen en limoen.