Recept

Kaastaart met witte chocolade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Organiseer je een dessertenbuffet? Dan mag deze kaastaart niet ontbreken.

bereiding
  1. 1

    Leg een groot vel plasticfolie in de springvorm.

  2. 2

    Maal de speculaas fijn in de blender. Meng met de gesmolten boter. Schep op de bodem van de taartvorm en laat 30 minuten opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Breek de chocolade in stukjes. Verwarm de melk en doe er de chocolade bij. Roer tot hij is opgelost.

  4. 4

    Laat de gelatine weken in lauw water.

  5. 5

    Klop de roomkaas op met de suiker. Voeg er de room aan toe en klop nog 1 minuut stevig op. Doe er het chocolademengsel bij en blijf intussen verder opkloppen.

  6. 6

    Verwarm het sinaasappelsap en los er de uitgeknepen gelatineblaadjes in op. Laat even afkoelen. Meng met het kaasmengsel, blijf opkloppen.

  7. 7

    Schep de kaasmousse op de koekjesbodem. Dek af en laat minstens 4 uur opstijven in de koelkast. Ontvorm, werk af met de witte chocoladekrullen en limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kaastaart met witte chocolade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!