Recept

Saffraanrisotto met skrei en venkel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Pel en snipper de sjalot. Maak de venkel schoon, bewaar het groen. Snij 1/3 van de venkel in kleine stukjes. Stoof de sjalot glazig in een pan met dikke bodem, in wat boter. Voeg de rijst toe, roer om tot alle korrels glanzen. Zet het vuur zacht en doe er de venkel, de saffraan en de wijn bij. Voeg er een pollepel van de bouillon aan toe. Roer om en voeg een volgende pollepel bouillon toe als alle vocht is opgenomen. Werk zo verder tot alle bouillon op is, dit duurt ongeveer 20 minuten. Roer af en toe om met een houten lepel.

  2. 2

    Haal de pan van het vuur, roer de room, de helft van de parmezaan en een klontje boter door de risotto. Zet het deksel op de pan en laat 5 minuten staan. Breng op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Snij de rest van de venkel in dunne plakjes en bak ze in een pan met olijfolie goudbruin.

  4. 4

    Verhit wat olie in een andere pan en bak er de skrei op de velkant in aan. Draai om en bak de vis nog kort aan de andere kant aan. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de skrei met gebakken venkel en de saffraanrisotto. Werk af met venkelgroen en de rest van de parmezaan.

  6. 6

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Saffraanrisotto met skrei en venkel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!