Recept

Boekweitpannenkoek met geitenkaas en geroosterde asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Vermeng de gist met een beetje lauwe melk. Doe de bloem en het zout in een kom, voeg de eieren en de melk toe en doe er dan de gist bij. Roer alles goed door elkaar.

  2. 2

    Vet een pan in met plantaardige olie of spekvet. Giet er wat deeg in en bak de pannenkoek goed langs 1 kant tot het deeg bovenaan niet meer vloeibaar is. Draai de pannenkoek en bak de andere kant. Verwarm de oven voor op 175°C.

  3. 3

    Leg 4 pannenkoeken op een met bakpapier beklede bakplaat en leg er telkens een stevige plak geitenkaas, een schepje erwten, wat rode ui en wat aspergepunten op. Maak het geheel af met wat zout, peper en een beetje honing en laat de geitenkaas 12 min. smelten in de oven.

  4. 4

    Neem de pannenkoeken uit de oven en garneer ze met rucola, waterkers en verse basilicumblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Boekweitpannenkoek met geitenkaas en geroosterde asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!