Fazant à la Brabançonne
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Fazant à la Brabançonne

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de spekreepjes over de borst van de fazant. Bind de fazant op met touw.

  2. 2

    Kruid de fazant met peper en zout. Stop een klontje boter in de holte en leg er ook een paar op de fazant. Leg de fazant in een beboterde braadslee en bak 45 minuten in de oven. Haal de fazant uit de braadslee en laat onder aluminiumfolie rusten.

  3. 3

    Giet het overtollige vet uit de braadslee weg en stoof de sjalotsnippers in dezelfde pan. Deglaceer met een scheutje droge witte wijn en laat de alcohol verdampen. Doe er de fond bij en laat zachtjes indikken.

  4. 4

    Schenk er de room bij. Kruid met peper en zout en laat inkoken. Zeef de saus.

  5. 5

    Versnij de fazant. Start met de billen en snij daarna de borst in tweeën.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de spekreepjes over de borst van de fazant. Bind de fazant op met touw.

  2. 2

    Kruid de fazant met peper en zout. Stop een klontje boter in de holte en leg er ook een paar op de fazant. Leg de fazant in een beboterde braadslee en bak 45 minuten in de oven. Haal de fazant uit de braadslee en laat onder aluminiumfolie rusten.

  3. 3

    Giet het overtollige vet uit de braadslee weg en stoof de sjalotsnippers in dezelfde pan. Deglaceer met een scheutje droge witte wijn en laat de alcohol verdampen. Doe er de fond bij en laat zachtjes indikken.

  4. 4

    Schenk er de room bij. Kruid met peper en zout en laat inkoken. Zeef de saus.

  5. 5

    Versnij de fazant. Start met de billen en snij daarna de borst in tweeën.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.