Recept

Verborgen appeltaart

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Meng de bloem met de poedersuiker, het bakpoeder en het zout. Voeg de zachte boter toe. Meng met de keukenrobot tot een kruimelig deeg. Voeg 1 ei toe, meng tot een homogeen deeg. Verpak de deegbal in plasticfolie, laat min. 1 uur opstijven in de koelkast

  2. 2

    Verdeel het deeg in 2. Beboter een springvorm. Rol 1 deel uit tot 3 mm dikte en bekleed er een springvorm van 22 cm Ø mee. Druk de zijkanten aan, laat wat deeg over de randen hangen. Klop het tweede ei los, strijk er de bodem mee in. Prik de bodem in met een vork.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 190°C. Bestrijk de deegbodem met confituur en vul met appel. Meng de suiker met de kaneel en strooi over de appelen. Verdeel de vlokjes boter over de appelen.

  4. 4

    Rol het tweede deel deeg iets dunner (± 2,5 cm dik) en iets groter dan de taartvorm uit. Vouw het overhangende deeg van de bodem naar binnen, leg de tweede deegcirkel erop en duw tot tegen de rand aan. Snij het overtollige deeg weg. Maak in het midden van de taart een gaatje van 3 cm. Bak 60 à 70 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Verborgen appeltaart

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!