• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Glühwein

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een origineel glühweinrecept voor een koude winteravond

bereiding
  1. 1

    Doe de wijn in een pannetje met de honing, de suiker, de sinaasappelschillen, de kruidnagels, het kaneelstokje en wat nootmuskaat. Breng op een zacht vuur tot tegen de kook aan en laat 5 minuten sudderen.

  2. 2

    Doe er de appelcider, het sinaasappelsap en de cognac bij. Laat nog heel even opwarmen. Schenk het mengsel door een zeefje in een grote, vuurvaste bowl.

  3. 3

    Serveer in kleine, elegante glaasjes of vuurvaste kopjes. Een paar eetlepels vlierbessensiroop maken deze glühwein nog origineler.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Doe de wijn in een pannetje met de honing, de suiker, de sinaasappelschillen, de kruidnagels, het kaneelstokje en wat nootmuskaat. Breng op een zacht vuur tot tegen de kook aan en laat 5 minuten sudderen.

  2. 2

    Doe er de appelcider, het sinaasappelsap en de cognac bij. Laat nog heel even opwarmen. Schenk het mengsel door een zeefje in een grote, vuurvaste bowl.

  3. 3

    Serveer in kleine, elegante glaasjes of vuurvaste kopjes. Een paar eetlepels vlierbessensiroop maken deze glühwein nog origineler.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.