Perenclafoutis met amandelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Perenclafoutis met amandelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke warme perentaart

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de peren, verwijder klokhuis en pitten. Snij ze in niet te fijne partjes.

     

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Bestrijk de bodem van een ovenschaal met de helft van de gesmolten boter. Schik de partjes peer in de schaal. Strooi de helft van de fijne suiker erover.

  3. 3

    Klop de eieren wit-schuimig met de rest van de suiker. Voeg er de rest van de gesmolten boter en de bloem aan toe. Klop weer goed glad.

  4. 4

    Doe er de melk, de cognac, het amandelpoeder en het amandelextract bij. Roer tot een glad beslag. Lepel het over de peren.

  5. 5

    Bak de clafoutis ongeveer 40 minuten in een oven van 175°C. Werk af met gezeefde poedersuiker. Serveer bij voorkeur warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de peren, verwijder klokhuis en pitten. Snij ze in niet te fijne partjes.

     

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Bestrijk de bodem van een ovenschaal met de helft van de gesmolten boter. Schik de partjes peer in de schaal. Strooi de helft van de fijne suiker erover.

  3. 3

    Klop de eieren wit-schuimig met de rest van de suiker. Voeg er de rest van de gesmolten boter en de bloem aan toe. Klop weer goed glad.

  4. 4

    Doe er de melk, de cognac, het amandelpoeder en het amandelextract bij. Roer tot een glad beslag. Lepel het over de peren.

  5. 5

    Bak de clafoutis ongeveer 40 minuten in een oven van 175°C. Werk af met gezeefde poedersuiker. Serveer bij voorkeur warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.