Recept

Perenclafoutis met amandelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke warme perentaart

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de peren, verwijder klokhuis en pitten. Snij ze in niet te fijne partjes.

     

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Bestrijk de bodem van een ovenschaal met de helft van de gesmolten boter. Schik de partjes peer in de schaal. Strooi de helft van de fijne suiker erover.

  3. 3

    Klop de eieren wit-schuimig met de rest van de suiker. Voeg er de rest van de gesmolten boter en de bloem aan toe. Klop weer goed glad.

  4. 4

    Doe er de melk, de cognac, het amandelpoeder en het amandelextract bij. Roer tot een glad beslag. Lepel het over de peren.

  5. 5

    Bak de clafoutis ongeveer 40 minuten in een oven van 175°C. Werk af met gezeefde poedersuiker. Serveer bij voorkeur warm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Perenclafoutis met amandelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!