Recept

Koek met perziken en zure room

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Fris bij warme temperaturen

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. 2

    Klop de suiker, de vanillesuiker, de eieren en de boter (op kamertemperatuur) schuimig. Meng bloem, zetmeel, bakpoeder en een snuifje zout. Zeef de bloem over het eimengsel en meng tot een glad deeg.

  3. 3

    Vet een vierkant bakblik in met boter en bestrooi met bloem. Leg het deeg in het bakblik. Bak het 20 minuten voor in een op 180°C voorverwarmde oven.

  4. 4

    Snij de perziken in partjes en verdeel ze over de koek. Klop de eiwitten stijf en meng er al kloppend 60 g suiker door tot het helemaal stijf is en mooi glanst. Meng 60 g suiker met de zure room en spatel er de eiwitsneeuw door. Verdeel het roommengsel over de perziken.

  5. 5

    Bedek het bakblik met aluminiumfolie. Bak de koek 20 minuten in een op 180° C voorverwarmde oven. Laat de koek afkoelen en bestrooi met kaneelpoeder. Verdeel in gelijke stukken en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Koek met perziken en zure room

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!