Karnemelkterrine met perzik
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Karnemelkterrine met perzik

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gezond achterafje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de helft van de perziken in fijne blokjes. Klop de eiwitten stijf. Laat de blaadjes gelatine zwellen in ijskoud water. Vermeng de verse kaas met de karnemelk.

  2. 2

    Pureer de andere helft van de perziken met een beetje van de siroop. 

  3. 3

    Smelt de blaadjes gelatine met 2 el gepureerde perzik, de honing en het citroensap op een zacht vuurtje. Roer de gelatine door de karnemelk en de verse kaas. Voeg er de blokjes perzik aan toe. 

  4. 4

    Spatel het stijfgeklopte eiwit door het mengsel. Bekleed een terrinevorm met plasticfolie. Giet het mengsel in de terrinevorm. Zet de terrine 3 uur in de koelkast.

  5. 5

    Meng de perzikpuree met de likeur en het citroensap. Wrijf de puree met een pollepel door een fijne puntzeef.

  6. 6

    Verdeel de saus over bordjes. Snij de terrine in plakken en schik ze op de saus. Werk af met een kwartje verse perzik en de takjes citroenmelisse.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de helft van de perziken in fijne blokjes. Klop de eiwitten stijf. Laat de blaadjes gelatine zwellen in ijskoud water. Vermeng de verse kaas met de karnemelk.

  2. 2

    Pureer de andere helft van de perziken met een beetje van de siroop. 

  3. 3

    Smelt de blaadjes gelatine met 2 el gepureerde perzik, de honing en het citroensap op een zacht vuurtje. Roer de gelatine door de karnemelk en de verse kaas. Voeg er de blokjes perzik aan toe. 

  4. 4

    Spatel het stijfgeklopte eiwit door het mengsel. Bekleed een terrinevorm met plasticfolie. Giet het mengsel in de terrinevorm. Zet de terrine 3 uur in de koelkast.

  5. 5

    Meng de perzikpuree met de likeur en het citroensap. Wrijf de puree met een pollepel door een fijne puntzeef.

  6. 6

    Verdeel de saus over bordjes. Snij de terrine in plakken en schik ze op de saus. Werk af met een kwartje verse perzik en de takjes citroenmelisse.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.