Zentuintje van groene thee, frambozen en rozen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Zentuintje van groene thee, frambozen en rozen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met delicaat geurende rozenblaadjes als aparte finishing touch

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de crumble van groene thee volgens de werkwijze voor de as-crumble: meng de suiker met de bloem, zout en matchapoeder en roer er de boter door, smeer dun uit op een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten op 160° C. Laat afkoelen en verkruimel.

  2. 2

    Maak het matchagebak. Smelt de boter en laat afkoelen. Klop de eieren op met de bloemsuiker. Meng er het amandel- en het matchapoeder door. Spatel de boter door het deeg, giet op een bakplaat en bak 15 minuten op 160° C.

  3. 3

    Meng de poedersuiker met het matchapoeder.

  4. 4

    Kook de coulis in tot een dikke stroop.

  5. 5

    Verwarm de litchees met de stroop uit het blik en een scheutje rozenwater. Mix en meet af. Voeg 1 g agaragar per 100 ml lycheepuree toe. Laat afkoelen en mix tot een gel.

  6. 6

    Doe wat matchazand op een bord en maak er met behulp van een lijmkam lijntjes in. Schep wat crumble op het bord en schik er wat stukjes matchagebak bij. Vul de frambozen met lycheecrème.

  7. 7

    Leg ze op het bord en versier met toefjes frambozencoulis en lycheecrème. Werk af met een bolletje frambozensorbet en rozenblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Maak de crumble van groene thee volgens de werkwijze voor de as-crumble: meng de suiker met de bloem, zout en matchapoeder en roer er de boter door, smeer dun uit op een bakplaat met bakpapier en bak 10 minuten op 160° C. Laat afkoelen en verkruimel.

  2. 2

    Maak het matchagebak. Smelt de boter en laat afkoelen. Klop de eieren op met de bloemsuiker. Meng er het amandel- en het matchapoeder door. Spatel de boter door het deeg, giet op een bakplaat en bak 15 minuten op 160° C.

  3. 3

    Meng de poedersuiker met het matchapoeder.

  4. 4

    Kook de coulis in tot een dikke stroop.

  5. 5

    Verwarm de litchees met de stroop uit het blik en een scheutje rozenwater. Mix en meet af. Voeg 1 g agaragar per 100 ml lycheepuree toe. Laat afkoelen en mix tot een gel.

  6. 6

    Doe wat matchazand op een bord en maak er met behulp van een lijmkam lijntjes in. Schep wat crumble op het bord en schik er wat stukjes matchagebak bij. Vul de frambozen met lycheecrème.

  7. 7

    Leg ze op het bord en versier met toefjes frambozencoulis en lycheecrème. Werk af met een bolletje frambozensorbet en rozenblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.