Recept

Aardappelpizza met rozemarijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Originele pizza

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de aardappelen en snij in flinterdunne plakjes. Pers de teentjes knoflook.

  2. 2

    Maak het pizzadeeg. Doe de bloem en het zout in een ruime kom. Maak een kuiltje in het midden. Los de gist op in het lauwe water en giet dit mengsel in het kuiltje. Laat 10 minuten staan. 

  3. 3

    Roer dan met een vork een beetje van de bloem door het gistmengsel, tot het papje te dik wordt om te roer. Doe ook de olijfolie erbij en kneed tot een elastisch deeg dat niet meer aan de vingers plakt; voeg eventueel wat extra bloem toe. Vorm een bal van het deeg en laat die 1 uur rusten, afgedekt met huishoudfolie of met een vochtige doek. 

  4. 4

    Verwarm de oven (en 2 bakplaten) voor op 220° C. 

  5. 5

    Verdeel het deeg in twee stukken van dezelfde grootte, kneed even door en vorm van elk stuk een bal. Laat nog 10 minuten rusten. Rol elke deegbal op een vel bakpapier uit tot een dunne cirkel van zowat 25 cm diameter. 

  6. 6

    Roer 2 el olijfolie door de geperste look en bestrijk hiermee de deegbodems. Beleg met plakjes aardappel. Verdeel de rozemarijn over de pizza's en bestrijk alles nog een keer met olijfolie. Bestrooi met grof zeezout.

  7. 7

    Haal de hete bakplaten uit de oven en leg op elke bakplaat een pizza. Schuif ze in de oven en laat 15 à 20 minuten bakken, tot de aardappelplakjes mooi goudbruin en gaar zijn. Serveer met een gemengde salade. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelpizza met rozemarijn

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!