Recept

Aardappelbootjes met kruidenpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een feestelijke manier om je gasten aardappelen te serveren

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de aardappelen in de schil gaar in licht gezouten water. Laat 10 minuten afkoelen. Hou 4 mooie aardappelen apart. Pel de rest en prak ze met een vork fijn. 

  2. 2

    Snij de apart gehouden aardappelen in de lengte middendoor. Hol ze met een lepeltje of een julienneboor voorzichtig uit, maar laat de randen ±1 cm dik. Doe het uitgehaalde vruchtvlees bij de geprakte aardappelen. 

  3. 3

    Mix de tuinkruiden fijn in de olijfolie. 

  4. 4

    Roer wat kruidenolie door de geprakte aardappelen, tot de gewenste dikte. Roer er ook de parmezaan door. Breng op smaak met peper en zout.  

  5. 5

    Doe de kruidenpuree in een spuitzak en vul er de uitgeholde aardappelen mee. Zet ze even onder de hete ovengrill, tot de puree mooi kleurt. Werk af met een sprietje bieslook.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aardappelbootjes met kruidenpuree

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!