Recept

Spaghetti met spekcrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De crumble geeft de spaghetti een lekkere krokante toets

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Halveer de chilipepertjes, verwijder de zaadlijstjes en snij ze in fijne reepjes.

    Hak de bladpeterselie fijn.

    Snipper het sjalotje fijn.

    Hak de pinda's in stukjes.

    Snij de limoen in partjes

  2. 2

    Kook de spaghetti beetgaar in ruim gezouten water.

  3. 3

    Stoof het sjalotje met de chilipeper en de bladpeterselie in olijfolie. Voeg er de pinda’s aan toe en roerbak even verder.

  4. 4

    Bak in een andere pan de spekjes zonder vetstof krokant. Voeg er op het einde 2 tot 3 el paneermeel aan toe en laat goudbruin bakken. Kruid met peper. Doe de spekjes in ee blender of maatbeker en mix fijn.

  5. 5

    Vermeng de beetgare spaghetti met de notenolie en strooi er de krokante spekjescrumble over. Serveer met een partje limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spaghetti met spekcrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!