Gratin met bospaddenstoelen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gratin met bospaddenstoelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Proef de herfst op je bord met deze heerlijke paddenstoelengratin

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de aardappelen in dunne plakjes.

    Snij de Orvalkaas in plakjes.

    Borstel de bospaddestoelen en snij ze in kleinere stukjes.

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Meng de bospaddenstoelen met de aardappelplakjes, de knoflook, de dragon en het verkruimelde bouillonblokje. Kruid met nootmuskaat, peper en zout (als u het bouillonblokje gebruikt, voeg dan weinig of geen zout toe).

  3. 3

    Beboter een ovenschaal. Schep er een laagje aardappelmix in en bedek met een laagje kaas. Werk zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.

  4. 4

    Schenk er de room over en zet 30 à 40 min in de oven. Zet tot slot nog 5 minuten onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de aardappelen in dunne plakjes.

    Snij de Orvalkaas in plakjes.

    Borstel de bospaddestoelen en snij ze in kleinere stukjes.

    Verwarm de oven voor op 175°C.

  2. 2

    Meng de bospaddenstoelen met de aardappelplakjes, de knoflook, de dragon en het verkruimelde bouillonblokje. Kruid met nootmuskaat, peper en zout (als u het bouillonblokje gebruikt, voeg dan weinig of geen zout toe).

  3. 3

    Beboter een ovenschaal. Schep er een laagje aardappelmix in en bedek met een laagje kaas. Werk zo verder tot alle ingrediënten opgebruikt zijn.

  4. 4

    Schenk er de room over en zet 30 à 40 min in de oven. Zet tot slot nog 5 minuten onder de grill.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.