• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Ovenschotel van vis met aardappelpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke ovencombinatie

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de aardappelen. Maak de prei schoon en snij hem in ringen. 

  2. 2

    Kook de aardappelen gaar in gezouten water.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in met boter. Snij de visfilets in niet al te kleine blokjes en vermeng ze met de helft van de garnalen. Lepel ze in de ovenschaal.

  4. 4

    Stoof de prei aan in een klontje boter. Bestrooi met de bloem en roer glad. Blus met de visfumet en de room. Laat al roerend 10 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel meer visfumet toe. 

  5. 5

    Roer de kaas door de saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de saus over de vis. Zet ongeveer 20 minuten in de oven.

  6. 6

    Giet de aardappelen af en verwerk met de pureestamper tot fijne puree. Verwarm de melk met de boter. Vermeng met de puree en roer glad. Kruid met nootmuskaat.

  7. 7

    Lepel de puree in een spuitzak met een kartelmond en spuit aardappeltorentjes bij de vis. Verdeel de rest van de garnalen over het gerecht. Verhoog de oventemperatuur tot 220° C en en laat nog 10 minuten gratineren. Werk af met dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Schil de aardappelen. Maak de prei schoon en snij hem in ringen. 

  2. 2

    Kook de aardappelen gaar in gezouten water.

  3. 3

    Vet een ovenschaal in met boter. Snij de visfilets in niet al te kleine blokjes en vermeng ze met de helft van de garnalen. Lepel ze in de ovenschaal.

  4. 4

    Stoof de prei aan in een klontje boter. Bestrooi met de bloem en roer glad. Blus met de visfumet en de room. Laat al roerend 10 minuten zachtjes koken. Voeg eventueel meer visfumet toe. 

  5. 5

    Roer de kaas door de saus. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Verdeel de saus over de vis. Zet ongeveer 20 minuten in de oven.

  6. 6

    Giet de aardappelen af en verwerk met de pureestamper tot fijne puree. Verwarm de melk met de boter. Vermeng met de puree en roer glad. Kruid met nootmuskaat.

  7. 7

    Lepel de puree in een spuitzak met een kartelmond en spuit aardappeltorentjes bij de vis. Verdeel de rest van de garnalen over het gerecht. Verhoog de oventemperatuur tot 220° C en en laat nog 10 minuten gratineren. Werk af met dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.