Gratin met cantharellen in roomsaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gratin met cantharellen in roomsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk met dat goudbruine korstje!

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Borstel de cantharellen schoon (niet spoelen).

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Zet een droge pan op een hoog vuur gedurende 3 minuten. Smelt de boter en voeg er onmiddellijk de cantharellen aan toe. Stoof de cantharellen al roerend gaar gedurende 10 minuten. Draai het vuur zachter als ze dreigen aan te branden. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 ovenvaste glaasjes.

  3. 3

    Klop de room half op. Voeg de melk, de eidooier en het saffraanpoeder toe. Kruid naar smaak met peper en zout en klop het mengsel flink op. Verdeel het roommengsel over de cantharellen.

  4. 4

    Verdeel de gemalen gruyère over de glaasjes. Zet ze in de oven gedurende 20 minuten. Serveer onmiddellijk.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Borstel de cantharellen schoon (niet spoelen).

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Zet een droge pan op een hoog vuur gedurende 3 minuten. Smelt de boter en voeg er onmiddellijk de cantharellen aan toe. Stoof de cantharellen al roerend gaar gedurende 10 minuten. Draai het vuur zachter als ze dreigen aan te branden. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over 4 ovenvaste glaasjes.

  3. 3

    Klop de room half op. Voeg de melk, de eidooier en het saffraanpoeder toe. Kruid naar smaak met peper en zout en klop het mengsel flink op. Verdeel het roommengsel over de cantharellen.

  4. 4

    Verdeel de gemalen gruyère over de glaasjes. Zet ze in de oven gedurende 20 minuten. Serveer onmiddellijk.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.