Recept

Zalm in citroenkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk stukje zalm

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel een onbehandelde citroen, dep goed droog en rasp de schil. Hak een bosje peterselie. Hak de kappertjes fijn en nog 3 eetlepels peterselie. 

  2. 2

    Rooster 2 sneetjes toastbrood en mix ze tot kruim in een blender (of gebruik Japans broodkruim). Meng het broodkruim met de citroenzeste, 30 g amandelpoeder, wat peper en zout.

  3. 3

    Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan. Roerbak het kruidige broodkruim goudbruin. Meng met 1 fijngehakt bosje peterselie.

  4. 4

    Verhit 3 eetlepels olijfolie en bak 600 g zalmfi let, in 4 porties, 5 minuten in een pan. Draai ze om en leg op elk stuk wat van het kruidige kruim. Bak nog 5 minuten aan de andere kant.

  5. 5

    Meng 1 eetlepel fi jngehakte kappertjes en 3 eetlepels fi jngehakte peterselie met 1 potje volle yoghurt en 1 dl room. Kruid met peper en zout en serveer bij de zalm.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Zalm in citroenkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!