Kalfsrug met morieljes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalfsrug met morieljes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gerecht waar pit in zit

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Week de morieljes 1/2 uur in koud water. Laat ze uitlekken in een zeefje, knijp ze goed uit. Snij
    de champignons in kwartjes. Verwarm de oven voor op 180° C. 

  2. 2

    Braad het vlees goudbruin in boter, zet de pan in een voorverwarmde oven van 180° C en laat
    1/2 uur verder garen. Neem het vlees uit de pan en laat 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  3. 3

    Blus de pan met de sherry, voeg 1/2 glas water (of kalfsfond) toe en laat tot de helft inkoken.

  4. 4

    Bak de champignons en de morieljes kort in wat boter, giet er de saus bij en laat nog even koken. Giet de room bij de saus en laat wat inkoken. Bind de saus met een klontje boter en breng op smaak met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Week de morieljes 1/2 uur in koud water. Laat ze uitlekken in een zeefje, knijp ze goed uit. Snij
    de champignons in kwartjes. Verwarm de oven voor op 180° C. 

  2. 2

    Braad het vlees goudbruin in boter, zet de pan in een voorverwarmde oven van 180° C en laat
    1/2 uur verder garen. Neem het vlees uit de pan en laat 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  3. 3

    Blus de pan met de sherry, voeg 1/2 glas water (of kalfsfond) toe en laat tot de helft inkoken.

  4. 4

    Bak de champignons en de morieljes kort in wat boter, giet er de saus bij en laat nog even koken. Giet de room bij de saus en laat wat inkoken. Bind de saus met een klontje boter en breng op smaak met peper en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.