Varkensgebraad met ananas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkensgebraad met ananas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een hartig stuk vlees met een zoete fruittoets

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de ananas, verwijder het harde middenstuk en snij het vruchtvlees in hapklare stukken. Snij het zwoerd en vet van het vlees kruiselings in tot een ruit patroon. Verwarm de oven voor op 180° C. 

  2. 2

    Maak stroop met 1 kopje water, de suiker, tomatenpuree, het maïszetmeel en gesnipperd pepertje. Laat 3 minuten koken.

  3. 3

    Schik het vlees in een braadslee en bestrijk met wat stroop. Laat 1 uur garen in een voorverwarmde oven van 180° C. Bestrijk om de 10 minuten met een beetje stroop.

  4. 4

    Bak de ananas kort in wat boter. Verwijder het overtollige vet uit de braadslee, doe de ananas erin, giet er de overgebleven stroop bij en laat nog 5 minuten garen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Schil de ananas, verwijder het harde middenstuk en snij het vruchtvlees in hapklare stukken. Snij het zwoerd en vet van het vlees kruiselings in tot een ruit patroon. Verwarm de oven voor op 180° C. 

  2. 2

    Maak stroop met 1 kopje water, de suiker, tomatenpuree, het maïszetmeel en gesnipperd pepertje. Laat 3 minuten koken.

  3. 3

    Schik het vlees in een braadslee en bestrijk met wat stroop. Laat 1 uur garen in een voorverwarmde oven van 180° C. Bestrijk om de 10 minuten met een beetje stroop.

  4. 4

    Bak de ananas kort in wat boter. Verwijder het overtollige vet uit de braadslee, doe de ananas erin, giet er de overgebleven stroop bij en laat nog 5 minuten garen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.