Broodpudding met appels en bosbessen
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Broodpudding met appels en bosbessen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk hartig dessert

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160° C. Schil de appels en snij ze in dunne partjes. Snij de korst van het brood en snij de sneetjes diagonaal doormidden. 

  2. 2

    Laat de appelpartjes met de esdoornsiroop afgedekt 5 minuten zachtjes garen (ze moeten zacht zijn, maar hun vorm behouden).

  3. 3

    Bestrijk het brood met abrikozenjam en schik de helft ervan dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.

  4. 4

    Schik de helft van de appelschijfjes op het brood en bestrooi met de helft van de bosbessen. Herhaal met de resterende sneetjes, appels en bosbessen.

  5. 5

    Klop de eieren los met de eiwitten, melk, suiker en vanillesuiker. Giet over het brood en laat 15 minuten trekken.

  6. 6

    Zet 45 à 50 minuten in de oven, tot de pudding stevig is en goudbruin. Wordt de bovenkant te bruin, dek de schaal af met aluminiumfolie.

  7. 7

    Serveer warm , bestrooid met poedersuiker , en leg er een bolletje ijs bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160° C. Schil de appels en snij ze in dunne partjes. Snij de korst van het brood en snij de sneetjes diagonaal doormidden. 

  2. 2

    Laat de appelpartjes met de esdoornsiroop afgedekt 5 minuten zachtjes garen (ze moeten zacht zijn, maar hun vorm behouden).

  3. 3

    Bestrijk het brood met abrikozenjam en schik de helft ervan dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal.

  4. 4

    Schik de helft van de appelschijfjes op het brood en bestrooi met de helft van de bosbessen. Herhaal met de resterende sneetjes, appels en bosbessen.

  5. 5

    Klop de eieren los met de eiwitten, melk, suiker en vanillesuiker. Giet over het brood en laat 15 minuten trekken.

  6. 6

    Zet 45 à 50 minuten in de oven, tot de pudding stevig is en goudbruin. Wordt de bovenkant te bruin, dek de schaal af met aluminiumfolie.

  7. 7

    Serveer warm , bestrooid met poedersuiker , en leg er een bolletje ijs bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.