Recept

Chocoladekoek met honing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor zoete lekkerbekken

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de abrikozen en de gemberwortel in stukjes. Hak de hazelnoten grof.

  2. 2

    Bekleed de springvorm met bakpapier. Leg daarop een vel ouwel, zodat de hele bodem bedekt is.

  3. 3

    Verwarm de boter met de honing en de suiker, tot de suiker opgelost is. Laat 2 minuten pruttelen. Laat even afkoelen.

  4. 4

    Vermeng de bloem met het cacaopoeder, kruid met een mespunt kaneel en peper.

  5. 5

    Doe de abrikozen, gemberwortel en hazelnoten bij het bloemmengsel en voeg er de chocoladebonen aan toe. Lepel bij het lichtjes afgekoelde stroopje. Schep goed om.

  6. 6

    Schep het mengsel in de springvorm. Druk het lichtjes aan. Bak de koek 35 minuten in het midden van de oven. 

  7. 7

    De panforte is gaar, als hij stevig aanvoelt en onder een lichte vingerdruk nog een beetje meegeeft. Laat afkoelen in de vorm. Snij in punten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladekoek met honing

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!