Rosbief met sjalottensaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Rosbief met sjalottensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartverwarmend, zo’n ovenvers gebraad

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de sjalotten. Smelt de boter. Verwarm de oven voor op 220° C. 

  2. 2

    Bestrijk het vlees lichtjes met koude boter. Leg het in  een braadslee. Laat het 10 minuten bakken

  3. 3

    Lepel er flink wat gesmolten boter over. Laat nog 15 minuten verder braden, op 180° C. Neem de rosbief uit de braadslee. Kruid met peper en zout en laat op z’n minst 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. 

  4. 4

    Fruit de sjalotjes in de rest van de boter. Laat ze lichtjes goudbruin kleuren.

  5. 5

    Blus de braadslee met rode wijn. Schraap de aanbaksels los. Schenk de saus bij de sjalotten en voeg de laurier en tijm toe. Laat 15 minuten sudderen tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout. Werk, van het vuur, op met vlokjes ijskoude boter 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snipper de sjalotten. Smelt de boter. Verwarm de oven voor op 220° C. 

  2. 2

    Bestrijk het vlees lichtjes met koude boter. Leg het in  een braadslee. Laat het 10 minuten bakken

  3. 3

    Lepel er flink wat gesmolten boter over. Laat nog 15 minuten verder braden, op 180° C. Neem de rosbief uit de braadslee. Kruid met peper en zout en laat op z’n minst 15 minuten rusten onder aluminiumfolie. 

  4. 4

    Fruit de sjalotjes in de rest van de boter. Laat ze lichtjes goudbruin kleuren.

  5. 5

    Blus de braadslee met rode wijn. Schraap de aanbaksels los. Schenk de saus bij de sjalotten en voeg de laurier en tijm toe. Laat 15 minuten sudderen tegen de kook aan. Breng op smaak met peper en zout. Werk, van het vuur, op met vlokjes ijskoude boter 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.