Vijgen met champagnesabayon
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vijgen met champagnesabayon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verwen je gasten met dit luxueuse dessertje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C

  2. 2

    Snij de vijgen aan de bovenkant in. Zet ze in een ovenschaal, stop een klontje boter in de inkeping en verdeel er de rietsuiker over. Zet ze 5 minuten in de warme oven.

  3. 3

    Klop de eidooiers goed los met de suiker en de champagne. Zet in een warmwaterbad (bain-marie), of direct op een heel zacht vuurtje. Klop tot het mengsel schuimig is en dik begint te worden.

  4. 4

    Zet de vijgen in diepe bordjes en overgiet ze met de warme sabayon. Serveer onmiddellijk

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C

  2. 2

    Snij de vijgen aan de bovenkant in. Zet ze in een ovenschaal, stop een klontje boter in de inkeping en verdeel er de rietsuiker over. Zet ze 5 minuten in de warme oven.

  3. 3

    Klop de eidooiers goed los met de suiker en de champagne. Zet in een warmwaterbad (bain-marie), of direct op een heel zacht vuurtje. Klop tot het mengsel schuimig is en dik begint te worden.

  4. 4

    Zet de vijgen in diepe bordjes en overgiet ze met de warme sabayon. Serveer onmiddellijk

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.