Vijgen met champagnesabayon
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Vijgen met champagnesabayon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verwen je gasten met dit luxueuse dessertje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C

  2. 2

    Snij de vijgen aan de bovenkant in. Zet ze in een ovenschaal, stop een klontje boter in de inkeping en verdeel er de rietsuiker over. Zet ze 5 minuten in de warme oven.

  3. 3

    Klop de eidooiers goed los met de suiker en de champagne. Zet in een warmwaterbad (bain-marie), of direct op een heel zacht vuurtje. Klop tot het mengsel schuimig is en dik begint te worden.

  4. 4

    Zet de vijgen in diepe bordjes en overgiet ze met de warme sabayon. Serveer onmiddellijk

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C

  2. 2

    Snij de vijgen aan de bovenkant in. Zet ze in een ovenschaal, stop een klontje boter in de inkeping en verdeel er de rietsuiker over. Zet ze 5 minuten in de warme oven.

  3. 3

    Klop de eidooiers goed los met de suiker en de champagne. Zet in een warmwaterbad (bain-marie), of direct op een heel zacht vuurtje. Klop tot het mengsel schuimig is en dik begint te worden.

  4. 4

    Zet de vijgen in diepe bordjes en overgiet ze met de warme sabayon. Serveer onmiddellijk

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!