Recept

Sandwich van gegrilde kip en kaas met avocadoslaatje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snijd het kippenvlees in fijne repen. Snipper de rode ui fijn. Bak de kip met de rode ui in 1 el boter en 1 el olijfolie en roerbak tot de kip gaar is. Voeg de barbecuesaus en lente-ui toe. Kruid met peper en zout en zet even aan de kant. Kook de boekweit in een dubbele hoeveelheid gezouten water in 15 à 20 minuten gaar.

  2. 2

    Smeer één kant van de sneetjes brood in met boter. Leg op de niet-beboterde kant een plakje kaas en een flinke lepel van de gebakken kip. Leg er terug een sneetje kaas op en dan een ander sneetje brood met de beboterde kant naar boven. Maak zo 4 sandwiches. Leg ze nog even in de koelkast.

  3. 3

    Maak het avocadoslaatje. Snijd de avocado in stukken. Sprenkel er het sap van 1 limoen over. Snijd de tomaten in stukken. Meng de stukken tomaat en avocado met de gekookte boekweit, gesnipperde rode ui, lente-uiringen en het grof gehakte koriander. Maak een vinaigrette met 4 el maïsolie, het sap van de andere limoen, chilipoeder, peper en zout. Sprenkel het over de salade.

  4. 4

    Grill de sandwiches op de barbecue 3 tot 4 minuten of tot de kaas mooi begint te smelten. Druk eventueel met een spatel op de sandwiches om ze sneller te grillen. Serveer met het avocadoslaatje.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!