Recept

Gevulde fazant met appeltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekkere fazant

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 160°C. Schil 6 appelen voor de vulling, verwijder de klokhuizen en snij in blokjes. Pel en snipper de sjalotjes. Hak de salie grof en meng met de appelen en de sjalot. Kruid de vulling met peper en zout.

  2. 2

    Kruid de fazanten aan de binnen- en buitenkant met peper en zout. Vul ze met het appelmengsel en bind de pootjes vast met keukentouw. Hou nog een beetje van de vulling apart.

  3. 3

    Bak de fazanten rondom goudbruin, leg ze in een ovenschaal. Roerbak de rest van de vulling in de braadjus. Blus met de wijn en laat de alcohol verdampen. Blus met de gevogeltebouillon. Giet het bij de fazanten en zet 1 uur afgedekt in de voorverwarmde oven. Bedruip ze geregeld met de bouillon.

  4. 4

    Boen de appelen schoon en verwijder met een appelboor het klokhuis. Schep er een vlokje boter in en schuif de appels 30 minuten mee in de voorverwarmde oven.

  5. 5

    Breng de saus op smaak met peper en zout. Knip het keukentouw weg. Haal de pootjes van de fazant en snij er de borstfilets af. Serveer het vlees met de ovenappelen en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde fazant met appeltjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!