Pitabroodjes met spinazie en walnoot
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Pitabroodjes met spinazie en walnoot

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een gezonde variant op het klassieke pitabroodje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de gouda in blokjes. Spoel de spinazie en zwier droog. Schil de appel en snij in reepjes. Besprenkel met citroensap. Schil de wortelen en rasp ze. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Hak de blaadjes van de peterselie fijn.

  2. 2

    Rooster de walnoten in een pan zonder vetstof goudbruin. Hak ze grof.

  3. 3

    Meng de yoghurt met de zure room, de notenolie, de balsamicoazijn en de gehakte peterselie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Maak de pitabroodjes warm in de broodrooster. Snij ze bovenaan open.

  5. 5

    Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar en vul er de broodjes mee. Bedruppel
    met de dressing en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de gouda in blokjes. Spoel de spinazie en zwier droog. Schil de appel en snij in reepjes. Besprenkel met citroensap. Schil de wortelen en rasp ze. Pel de sjalotten en hak ze fijn. Hak de blaadjes van de peterselie fijn.

  2. 2

    Rooster de walnoten in een pan zonder vetstof goudbruin. Hak ze grof.

  3. 3

    Meng de yoghurt met de zure room, de notenolie, de balsamicoazijn en de gehakte peterselie tot een dressing en breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Maak de pitabroodjes warm in de broodrooster. Snij ze bovenaan open.

  5. 5

    Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar en vul er de broodjes mee. Bedruppel
    met de dressing en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.