Recept

Verrine met kalkoenspiesje en pompelmoessalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij het kalkoenlapje in 8 dunne reepjes. Rijg ze zigzaggend aan houten spiesjes. Kruid met peper en zout.

  2. 2

    Spoel de komkommer, snij ‘m met een dunschiller in lange repen. Bestrooi met zout en laat 10 minuten uitlekken in een zeefje.

  3. 3

    Schil de pompelmoes, à vif, met een heel scherp mes tot op het vruchtvlees en snij de partjes los tussen de vliesjes. Meng met 2 eetlepels olie en het citroensap. Kruid met peper en zout. Hak het pepertje fijn.

  4. 4

    Bak de kalkoenspiesjes bruin in een pan met olijfolie. Meng de pompelmoes met het pepertje, de komkommerreepjes, enkele basilicumblaadjes en de gehakte nootjes.

  5. 5

    Verdeel het pompelmoesslaatje over 8 glaasjes en leg er een kalkoenspiesje in. Serveer meteen.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Verrine met kalkoenspiesje en pompelmoessalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!