Kruimelige bosbessencakejes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kruimelige bosbessencakejes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de crumble. Meng de bloem met de suiker en boter tot een kruimelig geheel zonder klonters. Gebruik twee messen of de keukenrobot op lage stand.

  2. 2

    Verhit de oven tot 170°C. Zet papieren vormpjes in een muffinvorm. Zeef de bloem met het zout en houd apart. Meng in een andere kom de eieren met de suiker, voeg de gesmolten boter in een straaltje toe en blijf roeren.

  3. 3

    Voeg de melk toe en roer er dan de citroenrasp, appelstukjes en bosbessen toe. Voeg dan pas de gezeefde bloem toe. Het mag een beetje klonteren. Vul de vormpjes tot de rand met beslag, strooi er wat crumble en extra bosbessen over. Bak ze 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Haal uit de vormpjes en laat nog even afkoelen op een rooster alvorens te serveren.

  5. 5

    Tip van Ilse: Door met messen te werken voor de crumble blijft de boter koud. Dit is niet het geval wanneer je het met de handen zou kneden. Want door de warmte wordt het al snel een deeg en dat is niet de bedoeling. De crumble moet mooi luchtig blijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de crumble. Meng de bloem met de suiker en boter tot een kruimelig geheel zonder klonters. Gebruik twee messen of de keukenrobot op lage stand.

  2. 2

    Verhit de oven tot 170°C. Zet papieren vormpjes in een muffinvorm. Zeef de bloem met het zout en houd apart. Meng in een andere kom de eieren met de suiker, voeg de gesmolten boter in een straaltje toe en blijf roeren.

  3. 3

    Voeg de melk toe en roer er dan de citroenrasp, appelstukjes en bosbessen toe. Voeg dan pas de gezeefde bloem toe. Het mag een beetje klonteren. Vul de vormpjes tot de rand met beslag, strooi er wat crumble en extra bosbessen over. Bak ze 25 à 30 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Haal uit de vormpjes en laat nog even afkoelen op een rooster alvorens te serveren.

  5. 5

    Tip van Ilse: Door met messen te werken voor de crumble blijft de boter koud. Dit is niet het geval wanneer je het met de handen zou kneden. Want door de warmte wordt het al snel een deeg en dat is niet de bedoeling. De crumble moet mooi luchtig blijven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.