Quiche met spinazie, tomaatjes en pijnboompitten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Quiche met spinazie, tomaatjes en pijnboompitten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in met boter. Leg het deeg in de vorm, prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een vel bakpapier op de bodem, doe er een steunvulling in en bak het deeg 15 minuten blind voor. Verwijder het bakpapier met de steunvulling.

  2. 2

    Spoel de spinazie, zwier 'm droog. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen op een bord.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room, kruid met peper en zout.

  4. 4

    Doe de spinazie op de taartbodem, overgiet met het eimengsel. Leg de kerstomaatjes erop en bestrooi met de spekreepjes. Bak de quiche nog 25 à 30 minuten in de oven, of tot het eimengsel goed gestold is.

  5. 5

    Werk de quiche af met de geroosterde pijnboompitten en serveer.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet de taartvorm in met boter. Leg het deeg in de vorm, prik met een vork gaatjes in de bodem. Leg een vel bakpapier op de bodem, doe er een steunvulling in en bak het deeg 15 minuten blind voor. Verwijder het bakpapier met de steunvulling.

  2. 2

    Spoel de spinazie, zwier 'm droog. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen op een bord.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room, kruid met peper en zout.

  4. 4

    Doe de spinazie op de taartbodem, overgiet met het eimengsel. Leg de kerstomaatjes erop en bestrooi met de spekreepjes. Bak de quiche nog 25 à 30 minuten in de oven, of tot het eimengsel goed gestold is.

  5. 5

    Werk de quiche af met de geroosterde pijnboompitten en serveer.
     

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.