Recept

Pompoenrisotto met pecorino

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ook met Halloween past risotto op je bord

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij de helft van de pompoen in kleine blokjes (brunoise). Snij de rest in blokjes van 1x1 cm.

  2. 2

    Breng de bouillon aan de kook en hou 'm tegen het kookpunt aan.

  3. 3

    Verwarm wat olijfolie in een grote pan met dikke bodem. Stoof er de sjalot en pompoenbrunoise op een zacht vuurtje in aan.

  4. 4

    Doe er de rijst bij en laat  'm meebakken tot hij glazig wordt. Blus met de witte wijn en laat even uitstomen.

  5. 5

    Voeg er pollepel na pollepel de warme bouillon aan toe. Wacht tot het vocht bijna volledig is opgenomen voor u er een volgende lepel bij doet . Na 18 minuten is de rijst klaar.

  6. 6

    Roer er, van het vuur, de geraspte pecorino en de mascarpone door. Kruid met peper van de molen, zeezout en nootmuskaat. Laat de risotto nog 2 minuten rusten onder deksel.

  7. 7

    Verhit intussen wat olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de pompoenblokjes op middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout.

  8. 8

    Verhit intussen wat olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de pompoenblokjes op middelhoog vuur tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout.

  9. 9

    Verdeel de risotto over de borden, schep er wat pompoenblokjes op en rasp er nootmuskaat over. Werk af met wat pompoenpitolie en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenrisotto met pecorino

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!