Flan met appel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Flan met appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker in winter en zomer, warm of koud, met of zonder ijs of room.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de taartvorm. Rol het deeg uit en leg het in de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Meng 1 el suiker met 1 el bloem en strooi dit over de deegbodem.

  2. 2

    Schil de appelen, snij ze in kleine blokjes en leg ze op de deegbodem. De appelen moeten tot aan de rand van de vorm komen.

  3. 3

    Doe de suiker, vanillesuiker, gesmolten boter, maïszetmeel of vanillepuddingpoeder, kaneel en de eieren in een kom en klop tot een luchtig mengsel.

  4. 4

    Giet dit over de appelen en bak de taart 55 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de taartvorm. Rol het deeg uit en leg het in de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Meng 1 el suiker met 1 el bloem en strooi dit over de deegbodem.

  2. 2

    Schil de appelen, snij ze in kleine blokjes en leg ze op de deegbodem. De appelen moeten tot aan de rand van de vorm komen.

  3. 3

    Doe de suiker, vanillesuiker, gesmolten boter, maïszetmeel of vanillepuddingpoeder, kaneel en de eieren in een kom en klop tot een luchtig mengsel.

  4. 4

    Giet dit over de appelen en bak de taart 55 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.