Recept

Flan met appel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker in winter en zomer, warm of koud, met of zonder ijs of room.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de taartvorm. Rol het deeg uit en leg het in de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Meng 1 el suiker met 1 el bloem en strooi dit over de deegbodem.

  2. 2

    Schil de appelen, snij ze in kleine blokjes en leg ze op de deegbodem. De appelen moeten tot aan de rand van de vorm komen.

  3. 3

    Doe de suiker, vanillesuiker, gesmolten boter, maïszetmeel of vanillepuddingpoeder, kaneel en de eieren in een kom en klop tot een luchtig mengsel.

  4. 4

    Giet dit over de appelen en bak de taart 55 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Flan met appel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de taartvorm. Rol het deeg uit en leg het in de vorm. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Meng 1 el suiker met 1 el bloem en strooi dit over de deegbodem.

  2. 2

    Schil de appelen, snij ze in kleine blokjes en leg ze op de deegbodem. De appelen moeten tot aan de rand van de vorm komen.

  3. 3

    Doe de suiker, vanillesuiker, gesmolten boter, maïszetmeel of vanillepuddingpoeder, kaneel en de eieren in een kom en klop tot een luchtig mengsel.

  4. 4

    Giet dit over de appelen en bak de taart 55 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!