Recept

VIDEO: Gemengde fruittaart met banketbakkersroom

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke fruittaart

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Beboter de taartvorm en bekleed ‘m met kruimeldeeg. Duw het deeg goed aan langs de randen van de vorm, rol overtollig deeg af met een deegrol. Bedek met bakpapier en vul tot de rand van de vorm met een steunvulling. Bak 15 minuten blind voor. Verwijder de steunvulling en het papier en laat nog 15 minuten verder in de oven bakken of tot de taartbodem goudbruin is. Laat afkoelen op een rooster.

  2. 2

    Smelt de witte chocolade in de microgolfoven. Giet de gesmolten chocolade op de taartbodem en laat opstijven.

  3. 3

    Maak de banketbakkersroom. Breng de melk aan de kook. Klop het ei, de eidooier, de vanillesuiker en de suiker goed los in een kom. Roer er de gezeefde bloem door. Klop er de helft van de kokende melk door. Klop vervolgens dit mengsel door de rest van de melk in de pan. Laat al roerend op een zacht vuurtje indikken. Haal van het vuur en laat afkoelen met een vel vershoudfolie erop, zodat er geen vel gevormd wordt op de pudding.

  4. 4

    Spoel het fruit en snij in hapklare stukken. Week het blaadje gelatine in koud water. Doe voor het taartglazuur 60 ml water en de suiker in een pannetje en verwarm tot de suiker gesmolten is. Voeg de uitgeknepen gelatine toe en roer goed los. Laat even afkoelen.

  5. 5

    Klop de banketbakkersroom los en vul er de taart mee. Schik het fruit erbovenop en bestrijk met het taartglazuur. Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en doe ‘m in een spuitzak. Versier de taart met toefjes slagroom.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

VIDEO: Gemengde fruittaart met banketbakkersroom

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!