Karameltaart met banaan
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Karameltaart met banaan

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Voor de zoetebekken!

bereiding
  1. 1

    Haal het papier van het blik gecondenseerde melk. Zet het in een kookpot en vul aan met water tot het blik onderstaat. Breng het water aan de kook en laat 4 uur zachtjes koken. Kijk geregeld of er nog genoeg water in de pan staat. Laat afkoelen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten. Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Doe het mengsel in de bakvorm en duw aan, ook tegen de randen. Bak 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.

  3. 3

    Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en zet nog even in de koelkast. Snij de bananen in plakjes.

  4. 4

    Verdeel de gecondenseerde melk over de bodem van de taart. Verdeel er de plakjes banaan over en spatel de slagroom erover. Werk af met chocoladeschilfers en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Haal het papier van het blik gecondenseerde melk. Zet het in een kookpot en vul aan met water tot het blik onderstaat. Breng het water aan de kook en laat 4 uur zachtjes koken. Kijk geregeld of er nog genoeg water in de pan staat. Laat afkoelen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C. Laat de boter smelten. Verkruimel de koekjes en meng met de gesmolten boter. Doe het mengsel in de bakvorm en duw aan, ook tegen de randen. Bak 10 minuten in de oven. Laat afkoelen.

  3. 3

    Klop de slagroom stijf met de poedersuiker en zet nog even in de koelkast. Snij de bananen in plakjes.

  4. 4

    Verdeel de gecondenseerde melk over de bodem van de taart. Verdeel er de plakjes banaan over en spatel de slagroom erover. Werk af met chocoladeschilfers en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.