Recept

Kwartelnestjes met fijne frietjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een klassieker

bereiding
  1. 1

    Kook de eitjes in 4 minuten hard en pel ze. Pel en snipper de ui. Schil de wortelen en snij ze in kleine blokjes. Schil de aardappelen, snij ze met de mandoline in flinterdunne frietjes, spoel ze en dep droog.

  2. 2

    Verpak elk kwarteleitje in gehakt. Kook de vogelnestjes 5 minuten in de bouillon. Schep ze er met een schuimspaan uit, bewaar de bouillon. 

  3. 3

    Stoof de ui glazig in een pan met boter. Doe er de wortelen bij, de tomatenblokjes, de laurier en de Provençaalse kruiden. Doe er een kopje van de bouillon bij en kruid met peper en zout. Laat 15 minuten sudderen op laag vuur.

  4. 4

    Rol de vogelnestjes door de bloem en bak ze goudbruin in een pan met boter. Bak de frietjes krokant in de frituurpan, laat uitlekken en strooi er wat zout over.

  5. 5

    Serveer de nestjes met de frietjes en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kwartelnestjes met fijne frietjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!