Recept

Tuinbonenburger

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een verrassende burger

bereiding
  1. 1

    Dop de tuinbonen, stoom of blancheer ze 1 minuut en spoel ze onder koud water. Verwijder de vliesjes van de bonen. Zet opzij. 

  2. 2

    Meng alle ingrediënten voor de broodjes en kneed tot elastisch deeg. Vorm balletjes. Schik ze op een met bloem bestoven bakplaat, bestrijk met wat water en bestrooi met zaadjes. Zet de bakplaat in een koude oven, bak 30 minuten op 200°C. Laat afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Kook of stoom de aardappelen gaar. Stoom of blancheer de spinazie kort. Giet af, laat afkoelen, knijp het vocht eruit en hak grof. Plet de zaadjes in een vijzel. Pureer de aardappelen grof met de tuinbonen, zaadjes en knoflook en voeg de olijfolie toe. Kruid met kurkuma, peper en zout. Meng met de spinazie, peterselie, het ei en paneermeel.

  4. 4

    Maak burgers en zet een halfuur in de koelkast. Bak ze goudbruin in een flinke scheut olijfolie, in een pan met antikleeflaag. Reken zo'n 3 à 4 minuten per kant. Bak de pancetta in de microgolfoven. Leg elk plakje tussen 2 vellen keukenpapier en warm 1 min. op 1000 W op. Als ze nog niet knapperig zijn, doe je er nog 30 seconden bij.

  5. 5

    Snij de broodjes doormidden en beleg met een blaadje sla, een tuinbonenburger, pancetta, uienringen en yoghurtdressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tuinbonenburger

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!