Boekweitpannenkoeken
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Boekweitpannenkoeken

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Pannenkoeken, maar dan eens anders.

bereiding
  1. 1

    Zeef de bloem in een kom. Doe er het zout bij. Maak een kuiltje in het midden.

  2. 2

    Breek de eieren in het kuiltje en klop los.

  3. 3

    Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer tot een glad beslag zonder klontertjes. Besprenkel het beslag met water zodat je een dun laagje bovenop het beslag krijgt.

  4. 4

    Dek het beslag af met vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

  5. 5

    Roer het water door het beslag en laat nog 5 minuten rusten. Bak pannenkoeken van het beslag in een pan met wat boter of olie.

  6. TIP

  7. 6

    Lekker met appel- of perenstroop en gebakken spekreepjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Zeef de bloem in een kom. Doe er het zout bij. Maak een kuiltje in het midden.

  2. 2

    Breek de eieren in het kuiltje en klop los.

  3. 3

    Voeg beetje bij beetje de melk toe en roer tot een glad beslag zonder klontertjes. Besprenkel het beslag met water zodat je een dun laagje bovenop het beslag krijgt.

  4. 4

    Dek het beslag af met vershoudfolie en laat 1 uur rusten in de koelkast.

  5. 5

    Roer het water door het beslag en laat nog 5 minuten rusten. Bak pannenkoeken van het beslag in een pan met wat boter of olie.

  6. TIP

  7. 6

    Lekker met appel- of perenstroop en gebakken spekreepjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.