Varkensvlees met szechuansaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Varkensvlees met szechuansaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker pittig varkensvlees

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de prei, snij hem overlangs doormidden en daarna in stukken. 

    Snipper de ui.

    Snij het vlees in hapklare plakjes.

  2. Voor de saus

  3. 2

    Doe het water, de sojasaus, de rijstwijn, de szechuanpeper, de harissa, de suiker en een snuifje zout in een pannetje en breng aan de kook. Laat even doorkoken en zet apart.

  4. 3

    Breng de bouillon aan de kook. Schep de prei en de ui in een zeef en pocheer de groenten 1 à 2 minuten in de hete bouillon. Haal ze uit de bouillon en laat ze uitlekken.

  5. 4

    Verhit wat olie in de wok en roerbak het vlees. Voeg er de groenten aan toe en roerbak  weer. Doe er dan de saus bij en schud om.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Spoel de prei, snij hem overlangs doormidden en daarna in stukken. 

    Snipper de ui.

    Snij het vlees in hapklare plakjes.

  2. Voor de saus

  3. 2

    Doe het water, de sojasaus, de rijstwijn, de szechuanpeper, de harissa, de suiker en een snuifje zout in een pannetje en breng aan de kook. Laat even doorkoken en zet apart.

  4. 3

    Breng de bouillon aan de kook. Schep de prei en de ui in een zeef en pocheer de groenten 1 à 2 minuten in de hete bouillon. Haal ze uit de bouillon en laat ze uitlekken.

  5. 4

    Verhit wat olie in de wok en roerbak het vlees. Voeg er de groenten aan toe en roerbak  weer. Doe er dan de saus bij en schud om.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.