Loempia met vis op een groentebedje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Loempia met vis op een groentebedje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vis een krokant jasje

bereiding
  1. 1

    Meng de visblokjes en kruid ze met peper, zout en citroensap. Leg de vis in het midden van de loempiavellen. Bestrijk rondom met losgeklopt eiwit. Vouw de uiteinden links en rechts over de vulling en rol de loempia's strak op van onderen naar boven. Zet de pakketjes koel weg.

  2. 2

    Kook de schorseneren ongeveer 6 minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken. Stoof de prei gaar in boter. Doe er de schorseneren bij en laat nog even meestoven. Bestrooi met de suiker en laat lichtjes karamelliseren. Meng er de bloem door, blus met de vermout en roer goed. Overgiet met de visfumet en de room en laat inkoken tot sausdikte. Breng de roomsaus op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Bak de loempia's goudbruin en krokant in flink wat gesmolten (en eventueel geklaarde) boter (in de frituurpan kan het ook) en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met de groenten in de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Meng de visblokjes en kruid ze met peper, zout en citroensap. Leg de vis in het midden van de loempiavellen. Bestrijk rondom met losgeklopt eiwit. Vouw de uiteinden links en rechts over de vulling en rol de loempia's strak op van onderen naar boven. Zet de pakketjes koel weg.

  2. 2

    Kook de schorseneren ongeveer 6 minuten in gezouten water. Laat ze uitlekken. Stoof de prei gaar in boter. Doe er de schorseneren bij en laat nog even meestoven. Bestrooi met de suiker en laat lichtjes karamelliseren. Meng er de bloem door, blus met de vermout en roer goed. Overgiet met de visfumet en de room en laat inkoken tot sausdikte. Breng de roomsaus op smaak met peper en zout.

  3. 3

    Bak de loempia's goudbruin en krokant in flink wat gesmolten (en eventueel geklaarde) boter (in de frituurpan kan het ook) en laat ze goed uitlekken op keukenpapier. Serveer ze met de groenten in de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.