Recept

Lamskroontje met kruidenkorst

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Smelt de boter in een pannetje op een zacht vuur. Doe de gehakte kruiden in de beker van de blender. Voeg de mosterd en gesnipperde knoflook toe. Schenk er de gesmolten boter bij, kruid met peper en zout en mix tot een kruidenpasta. Voeg paneermeel toe tot je een vastere pasta bekomt. Laat een half uurtje minimum opstijven in de koelkast. Het kan ook de dag voordien gemaakt worden.

  2. 2

    Kook de krieltjes in gezouten water. Blancheer of stoom de worteltjes, peultjes en erwtjes in gezouten water. Hussel de groenten door elkaar en leg ze in een ingevette ovenschotel. Sprenkel er olijfolie over, kruid met peper en zout en leg er de muntblaadjes bij. Zet even aan de kant.

  3. 3

    Smelt een klontje boter in een kleine stoofpot. Stoof de gesnipperde ui op een matig vuur. Voeg de grof gesneden verse salie en rozemarijn toe. Blus met de Noily Prat. Laat de alcohol verdampen en licht inkoken en voeg de lamsfond toe. Laat nog even inkoken, en kruid ze naar smaak met wat peper en zout. Zeef de saus. Werk ze voor het serveren af met een klontje boter. Roer met een garde tot de boter gesmolten is. Dit zorgt voor een mooie glanzende saus.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid het lamskroontje met peper en zout. Verhit een klontje boter in een braadpan. Kleur het vlees langs beide zijden goudbruin. Leg de lamskroon in een ingevette ovenschotel. Bedek de bovenzijde met een dikke laag van de kruidenmengeling. Zet de ovenschotel in de voorverwarmde oven gedurende 8 tot 12 minuten. Wanneer het vlees wat veerkracht heeft als je er op duwt, is het gaar. Zet vijf minuten voor het serveren de groenteschotel in de oven. Haal de lamskroon uit de oven en zet ze opzij onder aluminiumfolie. Laat het vlees even rusten en snijd tussen de boutjes in plakjes.

  5. 5

    Strooi wat kervel en gesnipperde lente-ui over de krieltjes. Serveer het lamskroontje met de lentegroentjes, krieltjes en de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Lamskroontje met kruidenkorst

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!