Tortilla met wintergroenten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tortilla met wintergroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Winters Spaanse omelet

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in plakjes. Schil de pastinaak en de knolselder, snij ze in blokjes. Maak de bloemkool en de broccoli schoon, snij ze in roosjes.

  2. 2

    Breng een ruime pan water aan de kook. Doe er de aardappelplakjes in en kook ze 6 minuten. Voeg na 2 minuten de knolselder en pastinaak toe, vervolgens de bloemkool en broccoli. Giet alle groenten samen af en laat ze schrikken onder ijskoud water. Laat goed uitlekken.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 175°C. Beboter een ruime ovenschaal.

  4. 4

    Klop de eieren los met de melk en de gemalen kaas. Roer er de gehakte kruiden en de mierikswortel door, kruid met peper en zout.

  5. 5

    Bak de spekreepjes in een pan zonder extra vetstof. Doe er de groenten en de noten bij en bak kort mee. Doe alles in de ovenschaal en overgiet met het eiermengsel. Bak de tortilla 40 à 50 minuten in de oven, tot het ei gestold is. Werk af met tuinkruiden naar keuze. Serveer de tortilla in parten, met brood en eventueel ook een frisse salade erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil de aardappelen, snij ze in plakjes. Schil de pastinaak en de knolselder, snij ze in blokjes. Maak de bloemkool en de broccoli schoon, snij ze in roosjes.

  2. 2

    Breng een ruime pan water aan de kook. Doe er de aardappelplakjes in en kook ze 6 minuten. Voeg na 2 minuten de knolselder en pastinaak toe, vervolgens de bloemkool en broccoli. Giet alle groenten samen af en laat ze schrikken onder ijskoud water. Laat goed uitlekken.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 175°C. Beboter een ruime ovenschaal.

  4. 4

    Klop de eieren los met de melk en de gemalen kaas. Roer er de gehakte kruiden en de mierikswortel door, kruid met peper en zout.

  5. 5

    Bak de spekreepjes in een pan zonder extra vetstof. Doe er de groenten en de noten bij en bak kort mee. Doe alles in de ovenschaal en overgiet met het eiermengsel. Bak de tortilla 40 à 50 minuten in de oven, tot het ei gestold is. Werk af met tuinkruiden naar keuze. Serveer de tortilla in parten, met brood en eventueel ook een frisse salade erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.