Recept

Kalkoenrollade met cranberry's en appelcrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Feestelijk ovengerecht!

bereiding
  1. 1

    Maak eerst de vulling. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snij het brood in blokjes, hak de pistachenootjes en de salie fijn. Bak de ui, knoflook en pancettablokjes in 40 g boter, smelt de rest van de boter in een ander pannetje en hou apart. Doe het brood, de salie, cranberries en pistachenoten bij het uimengsel. Kruid met cayennepeper, peper en zout, en haal de pan van het vuur. Meng er het ei door en laat afkoelen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 190°C. Leg de kalkoenfilet op een snijplank, snij 'm in de lengte in en vouw open tot een grote lap. Verdeel er de helft van vulling over en rol strak op. Bewaar de rest van de vulling. Beboter een ovenschaal en omwikkel de rollade met de plakjes pancetta. Bind vast met keukentouw. Leg de rollade in de schaal.

  3. 3

    Bestrijk de kalkoenrollade met de gesmolten boter en laat 25 minuten garen in de oven. Verlaag dan de temperatuur tot 160°C.

  4. 4

    Maak de appelcrumble. Halveer de appelen en verwijder het klokhuis met een parisiennelepel. Rooster de walnoten in een pan zonder vetstof en hak ze grof. Meng de gehakte noten met de bloem, suiker en een snuifje zout. Meng er met behulp van 2 messen de boter door tot je een kruimelig deeg krijgt. Beboter een ovenschaal. Vul de appelen met het crumblemengsel en zet ze in de schaal.

  5. 5

    Lepel de rest van de vulling rond de kalkoenrollade en bak ze, samen met de appelen, nog 15 minuten verder tot de kalkoen mooi goudbruin is. Laat de rollade 15 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  6. 6

    Verhoog opnieuw de oventemperatuur tot 180°C en laat de appelcrumble nog 15 minuten garen.

  7. 7

    Maak de saus. Pel en snipper de ui en stoof 'm 8 minuten in een pan met de boter op middelhoog vuur. Bestrooi met de bloem en roer goed om. Blus met de cognac en bouillon, blijf roeren om klonters te voorkomen. Voeg de room toe, breng op smaak met peper en zout en zeef de saus. Serveer de rollade in plakken, met de appelcrumble en de saus erbij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kalkoenrollade met cranberry's en appelcrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!