Scampi's en sint-jakobsvruchten met gewokte groenten en champagnesaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Scampi's en sint-jakobsvruchten met gewokte groenten en champagnesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een luxueus visgerechtje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij prei, courgette,wortel, rode paprika, ... in kleine blokjes voor de brunoise.

    Pel de scampi's, verwijder het darmkanaal.

    Halveer de sint-jakobsvruchten horizontaal.

    Hak de koriander fijn.

  2. 2

    Verhit wat olie in de wok en roerbak de groenten beetgaar. Kruid met peper en zout en roer er op het einde wat gehakte koriander door.

  3. 3

    Bak in een pan met antiaanbaklaag de scampi's en de sint-jakobsvruchten kort aan (zo'n 2 à 3 minuten) en kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Blus de pan waarin u de scampi's en de sint-jakobsvruchten gebakken hebt met de champagne en roer er de room door. Laat een beetje inkoken en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schep op elk bordje wat groentebrunoise en schik er een halve sint-jakobsvrucht, een scampi, een halve sint-jakobsvrucht en nog een scampi op. Lepel er wat van de champagnesaus naast. Werk af met cayennepeper en nog wat gehakte koriander. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Snij prei, courgette,wortel, rode paprika, ... in kleine blokjes voor de brunoise.

    Pel de scampi's, verwijder het darmkanaal.

    Halveer de sint-jakobsvruchten horizontaal.

    Hak de koriander fijn.

  2. 2

    Verhit wat olie in de wok en roerbak de groenten beetgaar. Kruid met peper en zout en roer er op het einde wat gehakte koriander door.

  3. 3

    Bak in een pan met antiaanbaklaag de scampi's en de sint-jakobsvruchten kort aan (zo'n 2 à 3 minuten) en kruid met peper en zout. Haal ze uit de pan en hou ze warm onder aluminiumfolie.

  4. 4

    Blus de pan waarin u de scampi's en de sint-jakobsvruchten gebakken hebt met de champagne en roer er de room door. Laat een beetje inkoken en kruid met peper en zout.

  5. 5

    Schep op elk bordje wat groentebrunoise en schik er een halve sint-jakobsvrucht, een scampi, een halve sint-jakobsvrucht en nog een scampi op. Lepel er wat van de champagnesaus naast. Werk af met cayennepeper en nog wat gehakte koriander. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.