Recept

Fondue bourguignonne

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Gezellig samen 'koken'

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Hak de kervel, de bieslook, peterselie, bladpeterselie en knoflook fijn. 

  2. 2

    Maak eerst de sausjes. Meng de 250 g mayonaise, 2 el gehakte peterselie, 2 el gehakte bieslook, 2 el gehakte kervel, peper en zout voor de kruidensaus. Voor de knoflook saus: meng 250 g mayonaise , 1 el fijngehakte knoflook, de bladpeterselie, peper en zout. Meng 250 g mayonaise, 2 kl ketchup, 1 el cognac, peper en zout voor de cocktailsaus. Bewaar de sausjes tot gebruik in de koelkast. 

  3. 3

    Verhit de druivenpitolie in een fonduepannetje. Snij het vlees in blokjes van 1,5 x 1,5 cm. 

  4. 4

    De olie is heet als een stukje brood dat je erin legt in 30 seconden mooi goudbruin wordt. 

  5. 5

    Prik het vlees op fonduevorkjes en bak het goudbruin in de olie. Serveer met rauwe groenten, zure uitjes en augurkjes en de diverse sausjes. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Fondue bourguignonne

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!